Ferrari logo
Contact us

Unieke Ferrari California 30 HELE Handling Package

08 November 2022

Ferrari Approved - Car of the Month

De California is typisch zo’n model van Ferrari dat door de jaren heen alleen maar beter wordt begrepen. Toen de California werd onthuld in 2008 op de Autoshow van Parijs vroegen veel mensen zich af waarom Ferrari met een auto op de markt kwam met een V8 voorin, een metalen cabriolet dak en de looks van een Gran Tourer. In de 63 jaar daarvoor had Ferrari het nooit aangedurfd om een auto met een voorin geplaatste V8 op de markt te brengen. Hoewel sommige Journalisten niet precies wisten wat ze er mee aan moesten bleek de California een schot in de roos bij het koperspubliek en is de auto ook vandaag de dag nog steeds een ongelooflijk geliefd model. Met de komst van turbomotoren in de latere generaties moet ook het investeringspotentieel van de atmosferische auto’s op de lange termijn niet worden onderschat.

Helemaal als het dan een auto betreft in een schitterende kleurencombinatie en sublieme staat. Deze California is nieuw door ons geleverd en betreft de meest geliefde en gezochte variant. Het is een Ferrari California 30 HELE met het Handling package. De 30 variant werkte twee kanten op, het gewicht ging met 30 kilo omlaag en het vermogen met 30 kilo omhoog. De topsnelheid ligt dan nu ook op een nog altijd indrukwekkende 312 kilometer per uur. Dit is de meest verfijnde California die Ferrari u kon verkopen en de eerste en tevens enige eigenaar van dit exemplaar heeft die basis gebruikt om misschien wel één van de meest stijlvolle California’s te bouwen. Het exterieur is uitgevoerd in een kleurstelling bestaande uit een Grigio Ingrid lak aan de onderzijde met contrasterend zwart dak. Het interieur is voorzien van de Daytona Style seats die zijn bekleed met Crema leder. Het interieur heeft precies genoeg carbon delen om sportief aan te voelen maar niet teveel zodat het uit de toon zou vallen bij de rest van het ingetogen uiterlijk van de auto.

Het is natuurlijk de kleurstelling die de auto direct interessant maakt maar ook de rest van de optielijst is niet te versmaden. Zo is de auto voorzien van Ferrari shields op de voorschermen, cruise control, High Power HIFI system, zwarte tapijten, met leder beklede middentunnel, elektrische verstelbare stoelen, carbon fiber op het stuurwiel, parkeersensoren voor en achter, zwarte a-stijlen, aluminium voetsteun voor de passagier, 20 inch diamond cut velgen, gele toerenteller, met leder beklede hemel en een bandenspanning controle systeem. Kortom een perfecte specificatie die tijdens het rijden u zal garanderen van maximaal open V8 rijplezier.

Dat rijplezier wordt gegarandeerd door het prachtige huwelijk bestaande uit de 4,3 liter grote F136 IH V8-motor die in dit geval dus 490 pk levert. Wat eigenlijk nog meer indrukwekkend is dat de motor 505 Newtonmeter koppel levert bij 5.000 toeren maar het maximale koppel voor 75% procent al beschikbaar is bij slechts 2.250 toeren. De California laat zich dus moeiteloos en ontspannend bij lage toeren rijden. Mocht u dan in alle rust een dorpje uitrijden en van de niet aflatende acceleratie gebruik willen maken dan zorgt de supersnel schakelende automaat met 7 versnellingen en dubbele koppeling ervoor dat u het vermogen moeiteloos, elke versnelling weer, kunt aanspreken. Deze California 30 HELE heeft nog maar 25.318 kilometer gereden en beschikt over een volledige onderhoudshistorie en verkeert vanzelfsprekend in absolute topstaat.

Kortom een prachtige Ferrari California in de meest begerenswaardige uitvoering en in onberispelijke staat verkerend.